گروه اجتماعی: چندی پیش بحث ادغام دانشگاه فنی و حرفه‌ای با برخی دانشگاه‌ها مطرح شد که سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای با رد این موضوع از تثبیت جایگاه این دانشگاه در نظام آموزش عالی کشور سخن گفت.

سهراب رضایی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای بزرگراه رسیدن به اشتغال است، درباره بحث ادغام این دانشگاه با دانشگاه علمی کاربردی اعلام کرد: این موضوع از چند سال گذشته همزمان با بحث تشکیل سازمان ملی مهارت مطرح شده و هدف آن ادغام و تجمیع همه دانشگاه‌ها و مؤسسات فنی و حرفه‌ای در قالب این سازمان بود. به گفته او با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی پس از طرح این موضوع، ادغام دانشگاه فنی و حرفه‌ای با دیگر دانشگاه‌ها منتفی شد.

ایجاد اشتغال و کارآفرینی

رضایی افزود: دانشگاه فنی و حرفه‌ای پیوند واقعی بین علم و عمل و تبدیل علم به ثروت را در دستور کار دارد و تلاش می‌کند از طریق تربیت تکنیسین‌های متعهد، ماهر و کارآفرین و نیز تعامل با مراکز صنعتی، بخش‌های دولتی و غیردولتی، زمینه لازم را برای کسب مهارت‌ها، ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای جوانان فراهم کند.

وی با بیان اینکه هیچ دانشگاهی در وزارت علوم به ارائه آموزش به دانش‌آموزان هنرستانی نمی‌پرداخت اظهار کرد:‌ هم‌اکنون در نظام آموزش عالی چهار میلیون و 500هزار دانشجو داریم که از این میان 200هزار نفر در دانشگاه فنی و حرفه‌ای مشغول به تحصیل هستند که با احتساب 80هزار دانشجوی پذیرفته شده در سال‌جاری و خروجی این دانشگاه هم‌اکنون این تعداد به 250هزار نفر رسیده است.

او درباره ویژگی‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: تربیت تکنیسین، یکی از ویژگی‌های بارز دانشگاه فنی و حرفه‌ای است که هدف و مأموریت اصلی این دانشگاه نیز محسوب می‌شود. رضایی افزود: بدین‌ترتیب دانشگاه می‌تواند برای فارغ‌التحصیلان خود اشتغال‌زایی کند و هنرجویان پس از گذراندن سه سال دوره متوسطه در رشته خود در دانشگاه فنی و حرفه‌ای در مقاطع کاردانی و کارشناسی ادامه تحصیل ‌دهند و پس از اتمام دوره آموزشی دو ساله در دانشگاه فنی و حرفه‌ای، گواهی پایان دوره پنج ساله آموزش تخصصی و کارگاهی را کسب می‌کنند.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره به جای خالی تکنیسین‌ها در کشور و اینکه باید به ازای تربیت هر مهندس سه تا هفت تکنیسین تربیت شود اظهار کرد: مهندسان زیادی در کشور تربیت می‌شوند اما جای خالی تکنیسین کاملا پیداست، این در حالی است که در کشورهای پیشرفته بیش از 80درصد مشاغل توسط تکنیسین‌ها اجرایی می‌شود. رضایی با اشاره به اینکه 70درصد دروس دانشگاه فنی و حرفه‌ای، کارگاهی و عملی است افزود: حدود 170دانشکده داریم که به‌صورت تفکیک جنسیتی و تعریف رشته‌ها براساس پتانسیل‌های منطقه‌ای و استان و توانمندی‌های دختران و پسران است.

فارغ‌التحصیل بیکار نداریم

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای در 54رشته کاردانی دانشجو دارد و یکی از نقاط قوت این است که در این رشته‌ها حتی یک نفر بیکار هم نداریم زیرا نوع آموزش‌ها دراین دانشگاه طوری است که به‌دلیل عملیاتی‌ بودنشان دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی حتی درصورت نیافتن شغل هم می‌تواند خود یک کارآفرین باشد، از سوی دیگر بسیاری از صاحبان صنایع به دانشگاه درخواست نیرو می‌دهند تا بتوانند از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه به‌عنوان نیروهای انسانی ماهر و متخصص، استفاده کنند.

کد خبر 189101
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز